Het certificaat dient geïnstalleerd te worden op basis van onderstaande stappen.

1. De gebruiker ontvangt een email van nmvs-prod-nl-messages@arvato-systems.de.. Het onderwerp van de email is '[NMVS-NL-PRD System] User certificate was stored in the system for download'. Deze email bevat de gebruikersnaam en de certificaat TAN code. (Deze informatie is nodig bij het downloaden van het certificaat)
  2. De gebruiker moet op de opgegeven URL klikken in de email met het certificaat. (Deze link ziet er als volgt uit: https://portal-pki-prod-nl.nmvs.eu/NMVS_PORTAL_PKI)
  3. De gebruiker moet inloggen op de portal PKI.
  4. De gebruiker moet op certificate download drukken in de blauw taakbalk bovenin.
  5. Hierna dient de gebruiker de TAN code in te voeren. (Deze staat vermeld in de email)
  6. Na het invoeren van de TAN code kan de gebruiker het certificaat downloaden door op Download certificate te drukken.
  7. Er verschijnt een pop-up in beeld, sla het certificaat goed op!
  8. Daarnaast verschijnt er nog een STATUS pop-up met een wachtwoord. Dit wachtwoord wordt gegeven door de portal van het certificaat. Het is zeer belangrijk dat dit wachtwoord goed wordt opgeslagen. Dit wachtwoord wordt maar éénmaal gegeven en is op geen andere mogelijk meer te verkrijgen!
  9. De gebruiker kan dit certificaat installeren op het systeem waar de gebruiker het nodig heeft of gegeven worden aan de softwareleverancier als deze de installatie op zich neemt.
  10. De gebruiker moet het certificaat installeren op het systeem. Dit kan gedaan worden op de gebruikers' computer, op de gebruikers' software of in de browser.
  11. De gebruiker kan verifiëren of het certificaat juist geïnstalleerd is door de portal te openen en te controleren of de gebruiker de '403 Forbidden' pagina of het log in scherm te zien krijgt.
  12. Indien de gebruiker de '403 Forbidden' pagina te zien krijgt is er iets fout gegaan bij de installatie. Probeer de stappen opnieuw of neem contact op met NMVO Support.
  13. Indien de gebruiker de inlog pagina bereikt dan is de installatie succesvol afgerond.