Wanneer u naar het inlogveld in het NMVS gaat, uw gebruikersnaam invult en op de reset password button klikt dan ontvangt u een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Voor de FMD geldt dezelfde procedure. Wanneer u naar naar het inlogveld in de FMD gaat, vind u onderin 'wachtwoord vergeten'. Als u daar de gebruikersnaam invult wordt er een reset link gestuurd naar de opgegeven gebruikersnaam.

Het NMVS is alleen toegankelijk als er een certificaat geïnstalleerd is. Indien dit niet het geval is zal er een '403 Forbidden' foutmelding worden getoond.